Copy

Waanzinnige Champagne.

Steeds vaker doen kleine Champagne producenten nadrukkelijk van zich spreken. Waar die hoek van de wijnwereld in het verleden werd gedomineerd door de grote huizen, zie je nu meer en meer enorme recensies opduiken van kleine productie, top niveau wijnen. Een van die wijnmakers is Hervé Jestin, een locale grootheid. In een Brits vakblad werd hij zelfs uitgeroepen tot de "meest invloedrijke wijnmaker in Champagne van de afgelopen 10 jaar en de komende" waarvan akte.

Naast ons bezoek zijn er in de afgelopen periode meerdere top journalisten uit Nederland gaan kijken bij Leclerc Briant en zij raakten net als wij diep onder de indruk van wat er daar zoal aan de gang is. Een schitterende, nieuwe high-tech wijnmaak ruimte bijvoorbeeld. Maar ook de volledig bio-dynamische aanpak van Jestin dwingt respect af.
 

Champagne Leclerc Briant Brut 2013
cuvée  Réserve.


Ongekende zuiverheid en diepte. Dit is wellicht de grootste ‘standaard’ Champagne te koop. Vegan gecertificeerd. Dubbele winnaar in Wine Life, Omfietswijn van Nicolaas Klei. Gigantischecijfers van Harold Hamersma die riep “dit is een van de Champagnevondsten Van het jaar”  €39,95

Copyright© 2016 Organic Food For You, All rights reserved. unsubscribe from this list